Всеки ученик добронамерено ще разговори
и приятелски, учителката, мила и грижовна,
ще му даде опора, подкрепа и вярна посока.
И с търпение ще изслуша лични несполуки,
ще прости и приеме невинни детски забежки.
За недоброжелателите на поредните уроци
ще отправи справедливи строги забележки.
По време на игрите с обич ще съпроводи
съвет и укор, лакомство и бързо решение.
При нея всеки оставя доброволно за пазене
книга, признание, колебание и обещание.
С искрена блага усмивка и майчинска ласка
училището озарява и наместо дом превръща.
© Мария Всички права запазени