19.09.2007 г., 11:05 ч.

Уличница 

  Поезия
900 0 15

Уличница

 

Стоиш на тротоара – сянка бледа,

маскирана със грим жена,

цинизмите, надраскани със креда,

те бройкат от отсрещната стена.

 

Пачавра си, развратница и курва

с измамна титла – жрица на страстта,

захвърлена по таз житейска урва,

изгубила си своята душа.

 

Затуй пък вместо чувства илюзорни,

предлагаш стока в изобилие – плътта,

годините ти, злъчно-безпризорни,

ще станат скоро двайсет и една.

 

Парите, както казват, не миришат,

„клиентите” си имат миризма,

но няма кой на фиш да ти ги впише,

за да нахраниш трите си деца.

 

Разгулна блудница е твоята орисница,

предрекла ти печалната съдба,

прокобата на черната завистница

безмилостно те следва по света.

 

18.09.2007

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??