Умирам…
А така не искам
да увяхвам и да тлея,
цяла да съм изгоряла,
слънце в мене да не грее.
Да се лутам-черна, прашна
без да зная смях и песен,
И посърнала и тиха
да съм тъжна мокра есен.
Със палитра златожълта
багри-листи да чертая.
Пада лист след лист обрулен.
Ето-вече съм на края...
(26.04.2005)
© Весенце Всички права запазени