Тя влачи спомени за буйни водоскоци,
тъгува росни цветни брегове,
сънува често сребърни потоци
със златни рибки и усмивка на дете.
Илюзии преливат от корито,
набъбват наноси - удавени мечти,
а дъното косите ú заплита,
скали прорязват морните гърди.
Извива бавно наедрялото си тяло,
със потъмняла и ръждясала душа
и влива се в безкрая, прежадняла
за свежа глътка изворна вода.
© Ивон Всички права запазени