Урок по четене
Проклета да е сянката ти дълга,
с ръцете си - маркучи да ме стига.
Разпитала съня ми и излъгала,
че тя била настолната ми книга!
Прочетох те, но - вчерашен си вестник!
От любопитство даже те повторих!
Та в сънищата ми, от страхове унесени,
сега ще влизаш дебнещо и тромаво!
Опитах ти вкуса и те преглътнах,
а вестника затворих долу, в скрина.
Да мъча думите не искам! Млъкнах.
И просто те оставям да отминеш...
© Десислава Вълова Всички права запазени