11.01.2022 г., 13:20 ч.

Урок по живот 

  Поезия
812 10 13

Моя обич, още безпризорна,
бродиш сред шубраци и мъгли.
Няма ли го светлият прозорец,
в този свят, на бури и стрели?!

 

Още пълна стомна си наливаш
с вяра, че ще срещнеш чуден знак,
в погледа на утрото сънливо.
Как не ти тежи, кажи ми как?!

 

Много ли ти бяха или малко
дверите, затворени пред теб?!
Сви се до прашинка – дребна, жалка,
а раздаваш пак вода и хлеб. 

 

Мислиш ли, че можеш да пораснеш,
имаш ли крила, да полетиш?!
Пазиш само сънища прекрасни –
моите, защото ти не спиш. 

 

Чакаш ли го, знаеш ли го кой е
онзи странник, с погледа дълбок,
който нарушава ти покоя
или просто даваш ми урок, 

 

как се оцелява в тежка зима,
как реки минават се без брод?!
Нямаш образ, нямаш глас и име,
а от теб се уча на живот.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??