Усмихни се
преди да станеш
и повикай тихо съня.
Целуни го,
дори забравен,
преди да срещнеш деня.
Всеки сън
е писмо от съдбата.
Отвори го и прочети.
Ако хубав е -
с него танцувай.
Ако лош е, ù го върни.
Съблечи го,
след туй се обличай
и поуката му помни.
Всеки ден е
подарък от Бога,
а сънят пази ни от беди…
© Веселка Стойнева Всички права запазени