Живота има нужда от усмивки,
за да бъде по-ведър и свеж.
Нужно ли е вечно да се мръщим,
на омразата да бъдем в плен.
Отвори очите си широко,
красотата край теб да съзреш.
Напълни сърцето си с емоции,
усмивки навред да раздадеш.
Утрото с усмивка посрещни,
със усмивка поздрави приятел.
Цвете със усмивка подари,
направи деня си приятен.
Усмивката прогонва тъжни мисли,
сближава две страдащи сърца,
с усмивка всеки миг е тъй прекрасен,
усмивката е лек за нашата душа.
С усмивката лекуваш лоши думи,
горчилката преглъщаш по-добре,
събираш с нея парченца разпилени,
с усмивката превземаш върхове.
Идваме от нищото и в нищото отиваме,
да не допускаме в живота хлад.
С усмивка да творим, с усмивка да бленуваме,
дори с усмивка да напуснем този свят.
© Йорданка Василева Всички права запазени