Усмивки тъй разни витаят край мен,
усмивки, усмивки държат ме във плен!
Усмивка доволна, усмивка сърдечна,
усмивка охолна, усмивчица вечна!
Усмивка с презрение, с радост и гняв,
усмивка- забвение, усмивка със нрав!
Усмивка със бръчка в тъжна душа,
усмивка сияйна, простор, красота!
Усмивката влажна, усмивка- уста,
усмивка от срам, от лъжа и тъга!
Лицемерна усмивка - усмивката зла,
която те мами и носи беда!
Усмивка вълшебна, усмивка с покров,
усмивка лечебна, усмивка с любов!
Усмивка с ирония, усмивка на шут,
усмивка в агония, усмивка на луд
Смях без усмивка, усмивка без смях,
смях със заливка, усмивка от грях!
Усмивки тъй разни витаят край мен,
усмивки,усмивки държат ме във плен!
© Лидия Всички права запазени