16.09.2024 г., 13:55 ч.

Утеха 

  Поезия
150 3 11

Бих могъл,(срещу плата при това!)

да ви разкажа за хиляди неща. 

Но нужно ли е от скверните слова 

да трупам дивиденти през нощта?!

Нали тогава Истината сънува сън,

който будува във мен незащитен?!

Нима с лъжливите митинги отвън 

земните блага ще дарят светъл ден?

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??