Тази нощ последна, не мълчù
Изиграй ми с песен чувствен танц.
Да засветят пъстрите очи
и снагата да се вие в транс.
Разпусни катранени коси
тази нощ, последната, за мене
и край огъня голям да си,
преди изгрев, тайнствено горене.
Утре таборът ще отпътува,
ще си тръгне първата любов.
Тази нощ последна, се сбогува
тъжното сърце с утихващ зов.
Но танцувай ти сега, любима,
със дайренце под луната бяла.
Ще останеш в мен незабравима.
Тази нощ последна... е раздяла.
© Асенчо Грудев Всички права запазени