18.02.2016 г., 21:54 ч.

В чест на Васил Левски 

  Поезия » Гражданска
646 0 0

В чест на Васил Левски 

 

Склонил глава подвластен на присъда,
застанал гордо пред палача примирен:
С каква защита да се пазя, за да бъда
огнище благо, а не навеки вкаменен?
~~~~~

 

От стъпките му се тресат недрата,
тече във вените ни неговата кръв,
Апостоле, къде е любовта и свободата,
за които и Христос разпънаха на кръст?

 

Къде приклещена е и живей незнайно,
прокудена далеко нейде роден дом -
душата на народа, под небе безкрайно,
за да опази себе си от гибел и погром?

 

Къде е святата любов, народна?
Къде сте мили мои, братя и сестри?
Станете!.. Левски съм и ще помогна!
Към Свобода повеждам вашите души!

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??