Предизборното блюдо
си е чудо -
Кюфтаци, два, и наденица между тях
(тук посланието предизборно разбрах)
Към него и ракийка, домашарка,
от личната, която пари яко.
Да, електората знае стария ни кмет
и пак ще води стадото отпред.
То другите, от гладната сюрия,
ламтящи за държавната чиния
не са му конкуренция, разбираш,
но иначе отиваш... и избираш...
Та кой от тях на неговия стол
да седне, пред народа бос и гол?
Единият е вече бил на трона
и заслужава... новата корона...
Схвана намека ми, имаш интелект.
И другият далеч е от перфект.
Оголил череп на двуметров ръст,
не знаеш де лице му е, де гъз...
На шоуто години беше крал
и доста песнички за маса е изпял -
До тука бива някой да излъже
и друг на своето въже да върже.
Но помним как строихме с популизъм
и лозунги, и петилетки комунизъм.
Изтърка се. Тук трябва нова визия,
не става само с дупе и амбиция.
Останалите... помиярчета с бълхи
и клепнали опашки, и уши...
Да, много лош е този материал,
та ясно е, ще е пак стария си крал.
Е, верно е, наби ни магистрално
просташкото си в него баш анално,
но свиква се - мълчиш, търпиш... и псуваш,
когато сам си, вън да не се чуваш...
Та време е за новата наздравица,
ма как смърди, люти ракията.
Напомня ми, макар да съм пияница,
на тази, нашата, на орисията.
Ченето ми от пластмаса се разтрака,
и сълзи от очите ми избиха.
Напомнят ми, че мамата си трака,
а също и, че време е за край на стиха.
Но само във куплетчето финално
за мръвката да спомена, че нещо липсва.
О, без месо е, т'ва си е нормално,
изплюх се във чинията... и вземам чипса...
И без това отново цял мандат
ще ни сервират на менюто тук, оригинала.
Това е истината, ха наздраве, брат,
поне пияни да сме двама... за финала...
21.11.2020.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени
Благодаря за включването, Румяна.