1.
Тръгнала е Пенелопа
да посреща Одисей-
някъде откъм Европа,
по следите на Еней.
По пътеки и морета,
през локалите на Рим,
в барове и кафенета
с несънувани игри!
Но нещеш ли-щеш ли,
запиляла се в Париж,
с някакъв играч на кегли-
синеок и твърде риж!
Ден ли,два ли поиграли
сред Булонската гора,
но омръзнало й с гала
и дарила му рога!
После хванала уж пътя
пак платното да тъче...
Но къде го този вътък?!
Ново някакво момче
я поканило на кръчма...
Пили,яли до зори!
Пресушили цяла бъчва
и се сдърпали дори!
Скит ли бил или германец,
(откъде пък аз да знам?),
но не искал този самец
повече да бъде сам !
Бързо-бързо Пенелопа
се измъкнала завчас!
Що й трябвала Европа...
Друго си е то у нас!
Следва продължение
© Стойчо Станев Всички права запазени