Когато най-много си гладен,
най-малкия залък хапни.
Не питай, усещай вкуса му!
Пази го! Благодари!
Когато най-много си жаден,
най-малката глътка отпий!
Не бързай! Огледай се в кладенеца,
илюзиите отмий!
Когато най-много си тъжен,
най-малката радост върни,
дори да е изкълвана,
стеблото ù ти погали!
Когато най-много си вярваш,
най-черния миг оцвети!
В гласа на сърцето се вслушай
и тръгвай - дори да боли!
© Веселка Стойнева Всички права запазени