Както кара все на дъжд,
съм решил – ще стисна зъби.
Що пък не – и аз веднъж
ще отида днес за гъби.
Из природата с торба,
хем ще съм на далавера,
че за своята софра
гъбки вкусни ще намеря.
Разпознавам ги все пак
и по мирис, и по цвят...
Ала знам ли кой и как
ще ме трови цял мандат!?
© Борко Бърборко Всички права запазени