Произведението не е подходящо за лица под 18 години
ТЯ: Прости ми, отче, аз не съм оттука!
Чорапчето ми май ли се усука?
Изчакайте, сега ще го оправя!
Намира цял ден то не ме оставя!
СВЕЩЕНИКЪТ: Но, дъще! Ти не си във съблекалня,
а в място тайнствено, изповедалня!
ТЯ: Добре, добре! Простете ми отново!
Намествам си и роклята... готово!
Отвънка просто, както си минавам,
реших да вляза, да се забавлявам!
О, не!!! Да кажа исках " изповядам " !
Актриса съм от цирка и пътувам,
върху въженце тъничко танцувам
и песнички на зрителите пея,
обичам, отче, волно да живея!
Но нещо напоследък ме тревожи!
Да бъда ли аз пряма, ако може?
СВЕЩЕНИКЪТ: Кажи ми, мила, всичко откровено
и тука то остава несъмнено!
ТЯ: Един поет е нежно влюбен в мен
и стихчета реди ми всеки ден!
О, отче, той е толкова добричък,
но аз не бих могла да съм с едничък!
Женитба миличкият ми предлага,
а туй душата ми до мъка стяга!
Направя ли го с някого веднъж,
не ме привлича вече този мъж!
Мечтая си със много да го правя,
унасям се във вихрена забрава!
Представям си го с двама, даже с трима.
В леглото съм така неудържима!
СВЕЩЕНИКЪТ: Достатъчно!!! Изслушах те! Разбрах!
Ти дяволът самата си и грях!
От помощ и молитви се нуждаеш!
Спасение дали ще пожелаеш?
ТЯ: Желая го спасението! Да!
Разголила си бих пред вас гръдта!
Да го направим, отче, тук- сега!
Набързо всичко аз ще съблека!
СВЕЩЕНИКЪТ: Развратница!!! Веднага вън от храма!
Върви си лудорийо! Да те няма!
( Тя излиза кикотейки се )
Да беше казала отвън поне,
едва ли бих отвърнал с хладно " не " .
Но както и да е. Да си върви.
Дотегна ми от шантави глави.
Какво е туй? Капелата забрави.
Ще й я върна сам. Така се прави. ( излиза )
© Асенчо Грудев Всички права запазени
не жена, направо змия в Рая 🤣
Поздравявам те.