Светъл празник наближава.
Всяко мъничко дете
свой подарък заслужава,
весело за да расте.
В магазина за играчки
днес е пълно със деца.
Тичат с малки, ситни крачки
и с усмихнати лица.
Малчуганите пристигат
с баба, с дядо, с татко, с мама,
и душиците изпадат
в еуфория голяма.
Тук отвсякъде надничат
кукли Барби и коли,
а децата ги обичат
и щастливи са, нали?
Магазинът за играчки
е за тях вълшебен свят.
Не им слагайте спирачки!
Нека волно си летят!
Николай Димов
© Николай Димов Всички права запазени