Кафе с щипка ванилия,
в междучасието на цветният сън,
пръстчета търсещи из чаршафите лилия,
а на устните мокрото нежно лази навън.
И се просмуква капка по капка росата,
рано при изгрев жив кондензат,
слънчев лъч нахално поклаща кревата,
цвете разцъфва в лилав благодат.