Новата изкуствена реалност
чука вече на всякоя врата,
да предложи своята промяна
и всее смут в човешката глава.
За зорките очи и умове е ясно
маскираната грижа е фалшива
с изкуственият интелект "прекрасно"
човещината в други форми слива.
Гърмят научните списания... в кавички,
как Слънцето е вредно за реда,
антените на интернет ще спрат за всички
апокалипсисът надвисва над света.
В мрежата на мрака вече омотани
търсим глътката живителна надежда.
Денонощно в екраните му взряни
линеем славно в гъста кукувича прежда.
© Валя Сотирова Всички права запазени