В нощта на Нова година
сърчице затуптя мило.
Подаде любопитно
своята малка глава
през покривката на снега.
Светът с усмивки го покори,
заслепи го заря от звезди.
А на сутринта …
кокичето се бе вледенило –
да живее то бе подранило!© Вили Тодоров Всички права запазени