В обятията на нежността
аз съм кротък и смирен.
Има го доброто в света,
изчезва нощта, грее ден!
Пречистен от зора златиста,
поглъщам топлите ти лъчи,
добра, красива, умна, чиста -
ти радост си за моите очи!
Идеал чудесен си ти за мен,
не искам от теб плътски дар,
сал в ръцете ти ще съм спасен,
пленен от твоята красота и чар!
© Георги Всички права запазени