В очакване
Звезди загадъчни над мен –
Лъчист воал с божествен шепот,
Усмивка, стар познат рефрен
От песен взривена от безмълвен екот.
Не ще послушам на злобата брътвежа
За грешките при всякака моя крачка.
Моят път е труден за невежите –
Път по който всеки се опитва да те мачка!
В очакване на нежно откровение
Отминават часове, години безвъзвратно.
Съзнал самотността на свойто бдение
Аз чакам епилога към отвъдното и необятното.
19.06.2003 Николай Иванов
© Николай Иванов Всички права запазени