В ПЛЕН
С верига бях вързан за тебе,
при команда наострях уши.
Доволен от животица дребен.
Сърцето мое от его лиши.
Отвързан, на воля съм днес,
закъсня свободата за мен.
Свободен, се чуствам в арест.
Оставам с душата си в плен!
© Мимо Николов Всички права запазени
хубав стих