17.02.2021 г., 10:58 ч.

В полумрака 

  Поезия
248 0 4

Във полумрака на човешката душа,

където само блудници надничат

и се разменя грош за топлина -

ако останеш твърде дълго, се привиква.

Там вихри се оргия на страха

и да останеш трезвен никак не приляга -

вземи подадения ти бокал

и искай още, този ще е малко -

да утоли мерака на плътта,

да те завърне без душата ти да вземе.

Разблудната оголена печал

нахално те поставя на колене.

Във полумрака на човешката душа

небесни ангели със демони танцуват.

Недей ропта, човешко е това -

там разумът и лудостта се любят.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересен стих.
    Поздравявам те.
  • Идеята е превъзходно описана в края! Но останалата част според мен е прекалено разпиляна и пренаситена с метафори и символизъм, които само допринасят за размиване на стилистичната фигура.
  • Благодаря и на двама ви!
  • "Човешко, твърде човешко..." Браво!
Предложения
: ??:??