Ако почна… да рисувам
със боички този свят,
дълго няма… да мъдрувам,
ще го мацна с моя цвят.
Ще нацапам всичко в синьо,
като морските вълни:
Синьо слънце, синьо вино,
сини ще са… планини.
Всяка гарга над простора
ще е с цвят небесносин.
Сини ще са - всички хора
от Хавана до Пекин.
Синя ще е всяка мравка,
всеки гущер и змия.
Всяка жълта Незабравка
ще е синя по света!
Син ще свети светофара
над площадите в зори.
Синя ще е… всяка гара,
всяко лъскаво такси.
Всеки празник на земята
ще е в синьо оцветен.
Като детско - Синьо лято,
син ще бъде всеки ден!
Юри
Йовев
Юли
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени