17.09.2021 г., 13:41 ч.

В своите обувки 

  Поезия
274 0 0

Остави ме, спри със този анализ
ще бъда със себе си до последния залез.
Остави ме, аз съм в своята кожа
с моите мисли, определям комфорта в моята ложа.


Не ме учи, да живея по твоя сценарий!
Животът е действие, не изящен хербарий!
Аз дишам със своето щастие и със своите бури.
Ти допълваш ме с рамо, остави свободен духът ми!


Остави ме, да ме обрулят ветровете сурови!
Дори на колене, да ме усмихнат за нови
приключенски, земетръсни вселени
и дълги животи... запазени само за мене...


От кал сътворени, през калта на живота вървим.
В своите обувки... със своите любови стоим.
Подари свобода на този тъй мимолетен отрязък,
да обичаме както умеем и живеем  в своя порядък.


 

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??