В сянката на лятото
Разкаянието - бледа сянка -
разнищена, в очакване.
Нахалос!
С Душа под нокът -
маскарадно шествие -
сънувам пак присъствието - в бяло.
Валят звезди...
Просмукват с длани мрака,
прехрипнал и нагърчено преситен.
Предчувствие, че никой не ме чака...
Под смръзналата клада -
свят - транзитен.
Ръждиви чувства.
Повей - от отвъдното.
Умиращи звезди...
Емблематично!
Противоборство -
жажда - по небъдното -
в зеници - полуслепи.
Алогично!
А изгревът накапва късно злато.
Ръми, ръми любов - над стъклен брод.
Потапям устни в сянката на лятото.
Обичам те, несретен мой живот!
© Донка Василева Всички права запазени