17.01.2011 г., 1:33 ч.

В такава нощ 

  Поезия
1011 0 13



Загърнат в плащ на зимна нощ,

севернякът

песента си пак подхвана,

а от очите на безмълвните звезди

сълзици оживели полетяха.

Вятърът ги води в зимен танц,

подмамва ги с дъха си,

сияещи в пируети ги завърта,

но спира,

внезапно се обръща

и самотни вледенени ги оставя.

А те, снишавайки се,

с почукване рисуват по прозорците

замръзнали мечти.

 

В такава нощ,

прошепни ме с кехлибарен глас

тихо,

много тихо,

да чуя само аз.

 

 

 

 

 

© Ласка Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??