В ТАЗИ ЛЯТНА НОЩ
В тази лятна нощ наблюдавам луната,
заприлича на резанче диня.
Съблазнително близко е, бих желал да отхапя
хапка свежест след горещия ден.
Знам и други я я гледат
със надежда за в другия ден,
замечтани, романтично различни,
на човешки желания в плен.
В тази лятна нощ наблюдавам луната,
предпочитам с очи на дете
и прогонвайки лошите мисли
май се чувствам наивно добре.
Злоба, грубост, извратена себичност,
тъпота, лакомия, надпревара за власт
тъмнината ги сякаш е скрила
все едно ги е глътнала страховито със паст.
В тази лятна нощ наблюдавам луната
и мечтая светът да е друг,
стига зла лошотия, стига омраза
да живеем спокойно без страх!
© Иван Иванов Всички права запазени