Ако откъсна нежно цвете
защото го обичам,
а то мене - не,
че в ръка ми вехне,
любов ли е това?
Ако днес кутренцето нахраня,
защото го обичам,
а то мене - не,
че си имало стопанин,
любов ли е това?
Ако искам да съм с теб,
защото те обичам,
а ти мене - не,
че съм стар, непотребен,
любов ли е това?
Да! Или не?
Дали в този свят повреден
съм различен,
или сам вътре съм с повреда
за да обичам ...?
© Валентин Василев Всички права запазени
Поздравления за стиха!