Ще ме будиш ли сутрин с докосване,
да премрежваш с гальовност очите ми?
Среднощния срещаш ли гостенин,
изникващ в съня ми отникъде,
изровождащ ума ми в копторите,
в които те крия от себе си;
Странник, носещ кутия Пандорина,
догоре с греховни влечения;
а сънят ми повтаря, потретва се,
все един е и същ, неизменно -
капакът ме дръпва, разтрепвам се,
щом се слея, с което е в нея;
ставам алчна, порочна, зависима,
ненаситна, порùвиста, искаща,
устремена, разпалена, фанатична,
сякаш краста в кръвта ми протича,
да се вдишваме, вкусваме, срутваме,
да се сграбчим, проникнем, разтворим.
Тебе срещнеш ли, значи е сутрин.
Докосни ме.. Чак до обич разголена.
© Таня Донова Всички права запазени