Дойде и тя, ваканцията лятна! -
усмихна се учителката щатна,
Най-сетне тишина и свобода,
каквато няма в родната страна.
Умората е вече на лицето,
врявата остава в чекмеджето,
а двойки няма - те са забранени,
защото със море са заменени.
Кому са нужни ядове във жега?
Днес всеки само фейсбука си гледа.
Чичко Гугъл, даже е the best,
знае всичко и не дири чест.
(Сложи усмивка, чакай точна дата,
ще има пак преведена заплата,
но няма да боли от яд глава,
че бъдното е вятър и мъгла.)
Учители крещят по коридори.
Реалност, днес със етика се бори.
Реалността обаче надделя,
гласът просветен викаше - Ура!
© Валентин Йорданов Всички права запазени