Лято е и Тошко смело,
до тъмно цапа във реката.
Как добре му е на село
сред природата позната.
Гони Тошко пеперуди,
бос по калдъръма тича,
вечер връща се при баба,
на прасенце заприличал.
А пък чудната му баба
вкусен бобец е сварила,
хрупкав, топъл й е хляба,
мляко даже издоила.
Тошко лакомо преглъща,
че трохичка не остана,
що във неговата къща
тъй не ще да сготви мама?
Авт. Весо: 10.09.2018г.
© Веселин Христов Всички права запазени