26.06.2008 г., 16:06 ч.

Вечерен валс 

  Поезия
940 0 27

Разлюляха прозрачни чадъри медузите

под изящния мост на Бургас.

Тънък  вечерен бриз си надуваше бузите,

а вълните танцуваха валс.

Полудяха сребристите рибки, пияни

от вечерната златна вода.

Черно-бели клавиши от странно пиано

изчертаваха нежна следа,

мокри миди по пясъка влажен и топъл.

Водорасли поклащаха в такт

ветрилата си тъмни. С предвечерен вопъл

гларус скъса лилавия мрак.

А небето - палитра от цветни илюзии,

се заслуша в прекрасния валс

и изпрати деня с взрив от багри и музика

по изящния мост на Бургас.

 

 

 

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??