Трептят,трептят... Звънят крилца!
От клон - на клон, от цвят - на цвят
лети, лети една пчела...
От мрак до мрак, от свят до свят.
Бръмчи, бръмчи... Безброй цветя!
Лале, зюмбюл... Магичен свят!
Медът е божа благодат,
медът за беден и богат
А тя жужи, лети напред!
Макар да знае! Скоро, ще умре.
Прашец събира. Ред - по ред...
И няма време да се спре,
цветчета чакат я навред
в полето и под синьото небе.
© Хари Спасов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно »
Много обичам да творя и с удоволствие се включвам в Предизвикателствата. Благодаря на организатора за тази прекрасна идея да има Предизвикателства.
Желая творчески weekend на всички!