Вехти чувства споделени
между тебе и между мен:
пеят светли всеки ден!
Пойни птици прелетели
в утрото на ранна доба
будят мислите ми летни!
Няма лошотия,ни злоба!
Само в образите мъдри,
гдето шепнат от небето...
Вехти спомени завръщат
златни мисли за детето.
Аз ли съм или сънувам--
да изпращам в зима тати...
После мама се спомина.
Вехти мисли на тъга богати.
Свидни мисли за Родината.
Вехти-стари (библейски израз)
© Стойчо Станев Всички права запазени