ВЕЛИКДЕН
Великденски камбани тържествено звънят...
Звънът им славата Исусова разнася...
За нов живот възкръсва днес светът
и радост блика във сърцата...
Тържествена е тази нощ навън -
нощта на нашето спасение...
Разнася се камбанен звън -
за слава на светото възкресение...
Камбаните великденски звънят в нощта
и сякаш казват ни да бъдем по-добри...
Звънът им огласява тази нощ града
за нови, по-щастливи дни...
И нека всеки и от все сърце
да слави нашия отец небесен,
и никога във нас да не умре
онази вяра, че Христос възкресе!...
© Райна Недялкова Всички права запазени
с обич, Райна.