ВЕСЕЛ ДЪЖД
Играхме навън, когато изведнъж
със Ваня заваля ни силен дъжд.
С федербала се прибрахме.
Тъжни, как да продължим?
Сега ще пием чай
и на топло ще седим.
А колко искахме да се повеселим!
Десислава Вл. Дишкова, 10г. гр. Ветрен
ВЪЛК И КОЗЛЕ
Едно козле се изгубило в гората.
Пред него изскочил вълк.
Козлето му казало:
- Вълчо, посвири ми малко, а аз ще потанцувам!
- Бива! - рекъл вълкът.
Кучетата чули свирнята и го погнали,
а козлето тихо си промълвило:
- Глупавият лесно се лъже!
Георти Ал. Чучков, 10г. гр. Ветрен
заб. Тези творби бяха дадени от деца на Борко Бърборко при срещата му с тях в гр. Ветрен, Пазарджишка област, с молба да ги публикува. :)
© Борко Бърборко Всички права запазени