тълпата иска зрелище
вещицата е на кладата
отстрани в очакване виси
бесило
поп довели са
да ги прекръсти
Виждам и дечица
... камъни в ръцете стискат.
гилотина чака своят дар
ехиден смях се чува
от тълпата
хората обичат зрелищата
идват смъртниците
бавно за последно стъпват
за последно вдишват
глътка въздух
милост търсят
Бог ги е забравил.
прави си салатата.
© Христо Манчев Всички права запазени