Шумят вълните в океана
огрени в пурпурни лъчи.
По залива, в страна мечтана
отново ме повеждаш ти.
И с крясък чайките политат
разперили криле над мен.
В косите вятърът се вплита
и съхне устни с дъх солен.
Докосваш пясъка, обсипан
от раковини и звезди.
Вълните с неотменен ритъм
заливат малките следи.
Вървя по стъпките горещи
след твоя дух неумолим
и ден, и нощ до нови срещи
след теб вървя, вървя незрим.
© Иван Христов Всички права запазени