Все още има надежда,
видях я в смеха на дете.
Видях я в сълзите на старец,
в усмивка на младо момче.
Видях я в гласа на творците,
видях я във юлските дни.
Във вятъра, рошещ косите
на мойте и твойте мечти!
Видях я в копнежите скрити,
в стремежа да бъдем добри.
Видях я и още се питам -
защо, като болка, във нас я таим...
© Някоя Всички права запазени