Ще се завихрят снеговеите
и ще довеят песента,
с която някога люлееше
любимите ни същества.
Но те едно след друго някъде
се запиляха по света.
Остана утринното пляскане
с крила – петел върху плета.
А тази музика на напъни,
навярно идва – откъде?
Ами от облаците, мятани
в прихлупилото ни небе.
© Иван Христов Всички права запазени