ВИП – КАЙМАК
Централният ни комитет се е събрал -
с братския ни цигански квартал…
Събира усърдно каймака в чиния,
а той се оказва – мръсна помия…
Живяхме дълго като лъва и конете -
прежùвяхме кротко като кози сред овцете…
Жално по славното минало страдахме,
но сияйно бъдеще – така и не видяхме…
Упорито сглобявахме шевна машина,
а тя все се оказва оръжейна доктрина…
Пак носим скотското си робско бреме
и пак чакаме честитото сегашно време…
И пак се пита отчаяно отбора -
“Кога ли ще живеем като нормални хора?”…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени