Коя съм аз ли? Ти отговори!
Нали твърдиш и днес, че ме познаваш?
Подмамват ме дълбоките гори,
изгарям със изтичащата лава.
Не ми прилягат женските игри,
не смятам да те привлека лукаво.
Аз горда съм, подобно на скалá,
която с твойто Време се е сляла.
Не ме търсѝ из чуждите легла,
на мъж един душата съм отдала.
И вярвай, мойто име е любов,
когато и където да ме срещнеш.
Изпращам те с минорен благослов,
посрещам те със мисли най-горещи.
© Елия Всички права запазени