Събуди се, български лъв!
Граби те октопод, и то какъв!
Докато ти получаваш заплата скромна,
онзи взима комисионна огромна.
Докато честният "глупак" спазва закони,
за онези има мръсни милиони.
Те "социалисти"* се наричат,
но пълни с пачки джобове обичат!
*Има се предвид само част от елита им.
© Георги Всички права запазени