Аз плача за моята родина,
че най-бедна е в Европа,
между власт и народ бездна зине,
налага го тя здраво със сопа.
С пари тя не се натъпка,
ненаситна е и стадото граби,
вълци оставят кървави стъпки,
искат още да ядат овцете слаби.
© Георги Всички права запазени