Влюбена
На Х. А.
Очите ми все повече тъмнеят,
поглъщайки те в своята дълбинност,
сърцето и душата те копнеят,
презирайки и воля, и невинност.
И шеметно на тебе се оставям,
открила дом в прегръдките ти силни,
и болки и неволи с теб забравям,
открила с теб любов и радост дивни.
Сам цялата ми същност ти променяш,
единствен ти ще можеш да я вземеш.
С душата си душата ми обсебваш,
превръщайки я в малка част от тебе.
© Илияна Иванова Всички права запазени