Посвещавам на voda (Елица Ангелова)
Над реката Гълъб лети
и сам си създава
необятни синеви.
Плиска се под него Водата,
а вярата е покълнала
в жадни и чисти очи.
„Познах те, ти си моят син!"
НахрАни ми сълзата
с вяра, надежда и любов,
покръстена е звездата ти
в чернозема на спомена тих.
Пречистена е песента ти
и нищо, че те боли.
Знай - най-свята е любовта,
когато от нея се раждат сълзи.
Хвърлих Кръста във водата ти.
Покръстих се.
Честит имен ден на всички, носещи името на Свети Йоан Кръстител! Да са ви чисти и щастливи дните! С обич!
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени