Затваряш очите си.
Две войски строени,
за битка готвят се май.
Едната стои в лявата,
а другата в дясната ти длан.
Мечове, стрели и копия
има във всяка ръка.
Всеки готов е да разкъса
плътта на противника.
Две знамена, високо издигнати,
играят своя танц на смъртта.
А ти стоиш и гледаш
тази смешна шега.
Но ето, те тръгват
в ожесточена битка една.
Чуват се викове войнски.
Разкъсва се отвътре плътта.
В миг прозираш...
Та това е твоята
собствена война.
Войната на всяка дилема...
Войната във теб.
© Деница Йорданова Всички права запазени